Mods

Modit vaikuttavat siihen miten portaali käyttäytyy. Jokaisessa portaalissa on neljä paikkaa modeille, ja yksi pelaaja voi täyttää niistä vain kaksi. On siis ystävällistä lisätä Rare- tai Very Rare -modeja kanssasammakoiden koti- ja työportaaleille (huomaat pian, mitkä portaalit lähiseudullasi ovat näitä ns. sohvaportaaleja), mikäli eivät ole aivan liian tuulisessa paikassa, kuten Helsingin ydinkeskustassa. Deploamalla modeja portaaleihin saat pinnoja Engineer-badgeesi, ja mitalien kiillottaminen edistää levelöitymistä heti kahdeksannesta tasosta lähtien. On hyvä aloittaa ajoissa.

  • Shieldit eli kilvet eli suojat, Portal Shield: nielee pommien resoille aiheuttamaa vahinkoa
  • Farmimodit Multi-hack ja Heat Sink: antaa häkätä useammin/nopeammin
  • Linkkimodit Link Amp ja SoftBank Ultra Link: kannattelee pidempiä/useampia linkkejä
  • “Muuntajat” ITO EN Transmuter(+) ja ITO EN Transmuter(-): puolustus-/hyökkäystavaraa
  • Hyökkäysmodit Force Amp ja Turret: hyökkää voimakkaammin/useammin

Hyvä tietää: samanlaisia modeja voi deplota useamman samaan portaaliin, mutta seuraavat toimivat puoliteholla. Jos samaa sorttia on deplottu Common, Rare ja Very Rare tai jokin näiden yhdistelmä, harvinaisin eli paras modi saa täydet tehot ja yleisemmät jäävät vajaiksi. Poikkeuksena uudet ITO EN Transmuterit – yksi kerrallaan toimii, toisesta ei ole hyötyä ja kaksi keskenään erilaista nollaa vaikutuksen.

Portal Shield (Common, Rare, Very Rare, Aegis)

“Mod which shields Portal from attacks.”

Toivot, ettei portaalisi mahdollisine kenttineen kaadu heti vain puhaltamalla – iske siis modislottiin shieldi (eli kilpi eli suoja). Peruspelaamiseen yleensä riittää että deploat common- ja rare-shieldejä. Very Rare voi tulla kyseeseen, jos on mitään toivoa että portaali pysyisi pystyssä hetkenkään, tai toivot että korkealle tasolle nostettu portaalisi flipataan mieluummin viruksella kuin kaadetaan kokonaan (tätä kannattaa harkita esimerkiksi portaaliin johon yllät kotisohvaltasi, farmimodien lisäksi). Aegis shieldit ovat järeimpiä mahdollisia kilpiä, joita käytetään tusinoittain opseissa ja anomalioissa, jolloin jäädään usein myös puolustamaan lataamalla XM:ää portaalin resoihin. Aegis shieldin entinen nimi oli AXA, mutta nimi vaihtui joulukuussa 2017. Vanha nimitys pulpahtelee takuulla puheissa myöhemminkin.

Mielenkiintoista kilvissä on se, että ne eivät kulu murenemalla. Ne vain joko ovat ja puolustavat – tai irtoavat. Mitä yleisempi kilpi, sitä helpommin se irtoaa. Common ja rare irtoavat helposti bursteillakin, mutta VR ja Aegis tarvitsevat yleensä huolellista saattohoitoa ultrilla, jotka ammutaan täsmälleen portaalin päältä, painamalla fire-nappia hiukan pidempään mahdollisimman suurta hyökkäysbonusta (20%) havitellen.

Kilvet eivät ole ainoa tapa suojata ja vahvistaa portaaleja. Niiden lisänä auttaa suuri määrä linkkejä SoftBank Ultralink -modin kanssa. Huomaa kuitenkin, että vahva ankkuriportaali kaikin edellä mainituin varustettuna on vastaavasti houkutteleva AP:tä tai omia kenttiä himoaville smurffeliineille, joten kannattaa olla myös valmiina lataamaan. Tutustu myös hyökkäysmodeihin Force Amp ja Turret.

Heat Sink (Common, Rare, Very Rare)

“Mod that reduces cooldown time between Portal hacks.”

Heat Sinkin tarkoitus on pudottaa häkkäysten välistä viiden minuutin “jäähtymisaikaa”. Sillä on myös mukava sivuvaikutus: kun olet häkännyt portaalin kerran, tavallisenkin Heat Sinkin deplottuasi voit häkätä sen heti uudelleen. Tämä toimii vain sillä henkilöllä, joka HS:n lisäsi – muut odottavat koko sen lyhentyneenkin ajan seuraavaa häkkäystilaisuutta. Porukalla farmatessa Very Rare Heat Sink on erityisen hyvä, sillä se pudottaa häkkäysväliä eniten ja moni pääsee hyötymään arvokkaan modin eduista. Yksin kuljeskellessa Common ja Rare yleensä riittävät.

Heat Sink lyhentää häkkäysväliä, mutta voit silti häkätä vain neljä kertaa neljässä tunnissa. Tämän jälkeen häkkäysyritykset johtavat ilmoitukseen siitä että portaali kärsii burn-outista, ja se päättyy kun ensimmäisestä häkistäsi on kulunut neljä tuntia. Ratkaisu on Multi-hack.

Multi-hack (Common, Rare, Very Rare)

“Mod that increases hacking capacity of a Portal.”

Neljä häkkiä neljässä tunnissa on vähän, jos vietät tietyn portaalin äärellä aikaa. Nakkaa siis tyhjään modislottiin Multi-hack, joka common-versiollaankin tuplaa kerrat. Mikäli portaali huutaa jo burn-outia, Multi-hackin lisäämällä saat heti lisää häkkäyskertoja.

Common Multi-hackeja voi kertyä riesaksi asti. Invirajan paukkuessa voit huolettomasti luopua muutamista, jos pelailutapasi sen sallii (=niitä ei kulu).

Link Amp (Rare, Very Rare)

“Mod that increases Portal link range.

Link Amp eli tuttavallisesti lamppi pidentää portaalista lähtevien linkkien maksimipituutta. Se on erityisen rakastettu modi paljolti siksi, että useimmissa tilanteissa siitä ei ole mitään hyötyä – sen koetaan vievän turhaan tilaa modisloteista. Siitä on kuitenkin ihan todellista apua siinä tilanteessa, kun vetää pitkiä linkkejä yksin. Yleensä yksin täyteen deplottu portaali ylettää kaikkiin tarpeellisiin linkkauskohteisiin oikein hyvin, mutta huviksi ja hyödyksi esimerkki: sattumoisin syksyllä 2016 käytössä oli paljon avaimia tiettyyn virolaiseen portaaliin, ja monilla oli tilaisuus Link Ampin avulla ylettää yksinkin mitä ihmeellisimmistä helsinkiläisportaaleista sinne asti. Suomenlahti näytti oikein hienolta!

Yksi Link Amp tuplaa ulos lähtevän linkin pituuden, kaksi kasvattaa matkan 2,5-kertaiseksi, kolme 2.75-kertaiseksi ja neljä kolminkertaistaa matkan.

Paljon yleisempi tapa käyttää lamppia on lamppijäynä eli lamppilahja. Modislottien tukkiminen lampeilla ja portaalin virustaminen siniseksi on virnuilevainen tervehdys smurffipelaajan kotiportaaliin.

Lisäksi on olemassa Very Rare Link Amp, joita on joskus ollut saatavilla jotakin erikoista reittiä, mutta joita ei putoa häkkäämällä koskaan. VR-lamppi seitsenkertaistaa linkin maksimipituuden.

SoftBank Ultra Link (Very Rare)

“A Mod that can be deployed on a Portal to increase Link range, boost Link defensive power, and allow more outbound Links.”

Mahdollisesti hieman alikäytetty(?) SBUL tarjoaa huimasti enemmän linkkejä ulos yhdestä portaalista kuin ne tavalliset kahdeksan kappaletta. Parhaimmillaan se säästää siis juoksemista, jos vaikkapa pyydystät AP:ta tiuhaportaalisella alueella linkkailemalla ja fieldailemalla ja käytät jotakin portaalia ns. ankkurina. Se myös vahvistaa portaalia, tosin vain jos siinä on linkkejä kiinni. Jokainen lisätty SBUL antaa kahdeksan ulospäin lähtevää linkkiä lisää, maksimissaan siis 40 linkkiä 8 sijasta.

Link Ampin tapaan SBUL pidentää lähtevien linkkien maksimipituutta – tässä tapauksessa yksi kasvattaa matkan viisinkertaiseksi. Kahdella SBULilla matka on 6,25-kertainen, kolmella 6,875-kertainen ja neljällä 7,5-kertainen.

Jos on tarve pitkälle linkille, kannattaa siis jättää modipaikka tyhjäksi näitä käteviä linkkimodeja varten!

ITO EN Transmuter (+) (Very Rare)

“IQTech’s up variant (+) that transforms hacked items into defense and infrastructure oriented XM objects.”

Modi, joka tungetaan portaaliin, jotta häkkäyssaaliina tulee enemmän resoja ja kilpiä – puolustusmatskua. Tunnetaan myös apilana ja plusmutterina. Erottuu miinusmerkkisestä pystymallisuudellaan (muistisääntö: reson muotoinen!). Yksi kappale portaaliin riittää, toisesta ei ole hyötyä. Älä laita miinusmerkkisen kanssa samaan portaaliin, vaikutus nollaantuu. Harvemmin hyödyksi, ellei ole erityisen kipeä edellä mainittujen tarve. Soveltuu Link Ampin seuraksi lamppijäynään (ks. Link Amp).

ITO EN Transmuter (-) (Very Rare)

Erottuu ulkomuodoltaan plus-versiosta vaakamallisuudellaan (muistisääntö: burstin muotoinen). Tunnetaan myös apilana ja miinusmutterina. Äärimmäisen hyödyllinen uusi farmimodi, joka “muuntaa” häkkäyssaaliin hyökkäyspainotteiseksi. Nopeuttaa merkittävästi burstien keräilyä, ja kannattaa harvinaisuutensa takia käyttää vain farmeilla. Yksi kappale portaaliin riittää, toisesta ei ole hyötyä. Muhkuta, jos kykenet!

Force Amp (Rare)

“Mod that increases power of Portal attacks against enemy agents.”

Hyökkäysmodi, joka voimistaa portaalin “zäppäyksiä”. Se siis haukkaa suuremman palan vastustajan XM-palkista tämän yrittäessä häkätä tai hyökätä. Erityisen tehokas tiheissä portaaliryppäissä, kun burstin kantamalla osuu niistä moniin, ja useat portaalit hyökkäävät kerralla lujaa. Smurffi voi hyvästellä XM-palkkinsa sisällön ja tuhlata useita Power Cubeja isomman portaalikeskittymän hävittämiseen, jos portaaleissa on myös hyvät suojat.

Turret (Rare)

“Mod that increases frequency of Portal attacks against enemy agents.”

Hyökkäysmodi, joka saa portaalin hyökkäämään useammin normaaliteholla. Yhdistettynä Force Ampiin ja pariin kilpeen portaalista saa melko kiusallisen kaadettavan, erityisesti jos ympärillä on muitakin samalla tavoin varusteltuja portaaleja.

<<EdellinenInventoryn pääsivuSeuraava>>