Weapons

Xmp Burster (Very Common) level 1-8

Burstit (eli pommit, bursterit, kävyt…) ovat laajan kohdealueen aseita, joiden voima ja vaikutusalue kasvaa hurjasti joka levelin myötä. Ykköstason pelaajat voivat käyttää vain ykkösbursteja, kasilevelillä onkin jo kaikki käytettävissä. Pidempään pelanneet lahjovat mielellään uusia sammakoita tasonsa mukaisilla pommeilla, sillä isompi sammakko ei todennäköisesti halua käyttää niitä. Älä siis epäröi pyytää!

Aloitteleva pelaaja joutuu pärjäämään matalan tason bursteilla. Se vaatii siis taktikointia: tarkista ensin portaalin modit, ettei siellä ole shieldejä – niihin on turha tuhlata pommeja alussa. Seiso luureinesi suoraan tuhottavan reson päällä. Joudut könyämään puskissa, mutta säästät bursteja ja saat asioita aikaan. Mikäli haluat nopeuttaa levelöitymistä, häkkää sinisiä portaaleita (100AP/häkki), linkitä vihreitä toisiinsa (313AP/linkki) ja ennen kaikkea: fieldaa ja glyyfaa. Fieldaamalla saa yli tuhat AP:ta per kenttä ja linkkipinnat päälle. Onnistunut glyyfaaminenkin tuottaa satoja pinnoja.

Burstien kierrättäminen: kierrätä ne mediat, turhat avaimet ja ylimääräiset resot ensin, ja hävitä sitten ykkösburstit, kakkosburstit, kolmosburstit… mikäli olet jo tason 8 pelaaja, lie turvallista hävittää jopa vitosiakin, ellei ole kova pommivaje. Kutospommien kanssa ei enää turhauta, mutta jos olet menossa anomaliaan, heitä ne seiskojen ohella pois.

Ultra Strike (Very Common) level 1-8

Pienen vaikutusalueen erityisen tehokkaita aseita, joita kannattaa muhkuttaa eli monistuttaa kvanttikapselissa. Huolimatta näennäisestä yleisyydestään näitä putoaa kiusallisen vähän. Toisin kuin matalan tason burstit, tasojen 1-5 ultrat ovat yllättävänkin käyttökelpoisia. On hyvä iskeä shieldatun portaalin keskelle pikku-ultrista alkaen suurimmalla mahdollisella hyökkäysbonuksella (ampunappi pohjassa kunnes rinkula on pienimmillään), niin voi käydä hyvä tuuri ja harvinaisempikin kilpi voi irrota ennen kuin ehdit nelosultriinkaan. Ultrat kannattaa usein säästää juuri tähän tarkoitukseen, mutta toki myös resojakin voi ultrata.

ADA Refactor (Very Rare)

Virus, jolla voi hetkessä kääntää eli flipata/virustaa/ADAta vihreän portaalin siniseksi. Eräs tärkeimmistä työkaluistamme ihan täällä sammakkoleirissä! Kanssapelaajasi on tempaissut pitkän linkin keskelle operaatiotasi, etkä saa oman puolen portaalia alas ampumalla. Pöräytä yksi ADA portaaliin ja kas, linkit putoavat ja portaali on tuhottavissakin. Mitäs jos farmaat autuaasti vihreää kasitason portaalia haurain farmimodein (=ei shieldejä) varustettuna ja smurffi eksyy paikalle sohimaan pommeineen? Flippaa farmiportaalisi siniseksi, niin ei smurffin yritelmät tehoa. Voit virustaa korkeintaan omaa leveliäsi yhtä korkeamman portaalin ja virustaessa on syytä olla XM-palkki täynnä. Kaiva siis ensin cubet esiin ja täytä varastosi!

Tärkeää! Jos ADA (tai Jarvis) on käytetty portaaliin, se on virussuojattu tunnin ajan. Tänä aikana toisen viruksen käyttäminen on turhaa: se vain häviää invistäsi, jos yrität. Voit selata COMMia selvittääksesi ajankohdan tai kysyä tilannetta Intelin ääressä olevilta sammakoilta. Virustetun portaalin voi vain ampua alas.

Jarvis Virus (Very Rare)

Sama kuin ADA mutta toiseen suuntaan, sinisestä vihreäksi. Puhutaan taas virustamisesta/jarvistamisesta/flippaamisesta vihreäksi. Ei aina ihan niin käytännöllinen meidän tarkoituksiimme kuin voisi luulla! Jos olet kiireessä tai burstit ovat vähissä, ja edessäsi komeilee hirmuinen sininen portaali, josta lähtee hurjasti linkkejä ja fieldejä ja se on suojattu Very Rare Shieldeillä tai jopa Aegisilla, voi olla tarpeen heittää sitä Jarviksella. Täytyy kuitenkin muistaa, että virustamalla et saa AP:tä eli kokemuspinnat jäävät saamatta. Edelleenkin muista levelirajoitus (oma +1) ja XM:n kulutus! Jarvistamisen hieno puoli on myös se, että kun portaaliin on sellainen käytetty, kyseistä portaalia ei voi virustaa tuntiin sen enempää ADAlla kuin Jarviksellakaan, sen voi vain ampua alas. Tätä kutsutaan virussuojaamiseksi.

<<EdellinenInventoryn pääsivuSeuraava>>