Wintrading, spooffaus ja tupla-accountit – pohdintaa pelin kääntöpuolesta

Mitä se oikein sitten on?

Yksinkertaisuudessaan se on sitä, että kahden eri puolen pelaajat ovat portaalin luona ja ovat sopineet että toinen tuhoaa portaalin ja toinen sitten asettaa siihen pieniä resoja. Tätä toistetaan useasti ja tästä kertyy nopeasti paljon AP-pisteitä.

Kyseessä on enemmänkin ajatus ja sopiminen asiasta. Ingressin peruspeliin kuuluu vastapuolen portaalien tuhoaminen ja sen valtaaminen omalle puolelle. Jos siis kamppailet portaalin herruudesta, mitään sopimuksia ei ole tehty ja molemmat yrittävät saada portaalin itselleen, ei kyseessä ole wintrading.

Vain mielikuvitus on rajana, eikä haluta tässä kirjoituksessa antaa ideoita käyttöehtojen vastaiseen pelaamiseen.

Raja on siis aika hämärä, mutta toivottavasti tästä ymmärsit asian pointin.

Onko wintrading sallittua?

EI. Se ei ole sallittua ja se on myös kielletty pelin käyttöehdoissa (TOS). Jos tämänkaltaista toimintaa huomataan, niin pelaajiin otetaan yleensä yhteyttä peliyhteisön puolelta ja kerrotaan, ettei tämänkaltainen toiminta ole hyväksyttävää. Jotkut myös laittavat suoraan raporttia NIA:lle, mutta lähtökohtaisesti suositaan ensin pelaajille puhumista. Jos tilanne toistuu usein, niin silloin voidaan raporttia tehdä.

Jos siis satut tilanteeseen, jossa olet kilpaillut portaalin herruudesta ja sinulle kerrotaan, ettei wintrading ole sallittua, niin kerro rohkeasti, ettei kyse ole ollut siitä, vaan normaalista taistelusta.

Yleensä nämä ovat selviä tapauksia ja ne, mitkä on menneet raportointiin asti ovat sellaisia pelaajia, jotka ovat pelanneet pidemmän aikaa vastapuolen pelaajan kanssa ja wintrading toimintaa tapahtuu säännöllisesti. Näissä ei jää epäselväksi se onko kyseessä tahaton sattuma vai tahallinen sovittu teko.

Entä jos ystävä on vastapuolella?

Tämä on hankala tilanne, varsinkin jos liikutte paljon porukalla. Suosittelen, että otatte yhteyttä oman puolen yhteisöön ja kerrotte rohkeasti tilanteesta. Näin asiaa voidaan selvitellä puolten välillä ja sopia yhteisistä pelisäännöistä. Yhtenä vaihtoehtona on myös se, että toinen pelaaja tekee puolen vaihdon, jolloin olette jatkossa samalla puolella ja voitte pelata vapaasti ilman epäilyjä wintradingista.

Spooffaus ja tupla-accot

Spooffaus, eli GPS-sijainnilla ja/tai bottitileillä huijaaminen sekä ylimääräisten pelitilien käyttäjät tuomitaan molemmissa joukkueissa yksimielisesti. Ne raportoidaan yhteistyössä molemmilta puolilta Nianticille tilien poistamiseksi ja pelin sääntöjä rikkovat pelaajat suljetaan pois yhteisöistä.